lunes, 21 de mayo de 2018

Tots som iguals

SOM IGUALS
Resultado de imagen de discriminacion de las mujeres en el trabajo

 Els homes i dones han de rebre els mateixos beneficis, les mateixes sentències i ser tractats amb el mateix respecte. El principi d'igualtat i de no discriminació per raó de sexe és una obligació de dret internacional general que vincula totes les nacions.

Els avenços aconseguits en les últimes dècades en relació amb la igualtat de gènere han estat importants. Durant el segle XX la lluita de les pioneres feministes ha permès conquerir drets elementals (vot, divorci, avortament, estudis) que abans excloïen les dones.

La igualtat de gènere és al centre mateix dels drets humans i els valors de les Nacions Unides.Un principi fonamental de la Carta de les Nacions Unides, aprovada pels dirigents del món el 1945, és "drets iguals per a homes i dones" i la protecció i el foment dels drets humans de les dones com a responsabilitat de tots els estats.

 No obstant això, milions de dones de tot el món segueixen sent víctimes de la discriminació:

  • Les lleis i les polítiques prohibeixen a les dones l'accés a la terra, la propietat i l'habitatge, en termes d'igualtat.
  • La discriminació econòmica i social es tradueix en opcions vitals més reduïdes i més pobres per a les dones, el que les fa més vulnerables a la tracta de persones
  • La violència de gènere afecta almenys al 30% de les dones del món
  • A les dones se'ls neguen els seus drets a la salut sexual i reproductiva
  • Les defensores dels drets humans són relegades a l'ostracisme per les seves comunitats, que les consideren una amenaça a la religió, l'honor o la cultura
  • La funció essencial que les dones exerceixen en la pau i la seguretat sol passar per alt, així com els perills específics que afronten en les situacions de conflicte.
Resultado de imagen de diferència entre igualtat i equitat MUJERES

Diferència entre igualtat i equitat:
Imagen relacionada
En teoria, equitat i igualtat són dos principis estretament relacionats, però diferents. L'equitat planteja els objectius per viure en una societat més justa.

Per la seva banda, la igualtat és in principi jurídic reconegut a tot el món, que té legalment dues vessants: la igualtat formal (o davant la llei) i la igualtat real (que contempla tractar de forma desigual als que són desiguals). Part d'idea de que totes i tots som iguals en drets i oportunitats.

Com contrarestar la discriminació de gènere i els estereotips negatius sobre el gènere:
El fenomen dels estereotips de gènere ha de ser contrarestat i combatut en múltiples fronts: en l'idioma i el vocabulari, en les lleis i les pràctiques, en la mentalitat de les persones, en els sistemes de justícia, en els mitjans de comunicació i en l'educació, en les diverses organitzacions i autoritats públiques, en les empreses i amb les mateixes persones.

Resultado de imagen de discriminacion de genero
Discriminació positiva (dones) creus que és una bona manera de lluitar contra les injustícies:
Protecció de caràcter extraordinari que es dóna a un grup històricament discriminat, especialment per raó de sexe, raça, llengua o religió, per aconseguir la seva plena integració social.

Imagen relacionadaL'acabo discriminació de gènere fa referència a les situacions de desigualtat que pateixen les persones per raó del seu sexe. La discriminació de gènere és un fenomen social, ja que són necessàries representacions d'ambdós sexes perquè pugui donar-se aquesta situació.


Feminisme és igualtat de drets:
Qui no pot desitjar que les dones tinguin els mateixos drets que els homes? No creus que la teva germana, la teva mare, el teu núvia o la teva millor amiga ha de tenir els mateixos drets que un home? És una cosa completament il·lògic desitjar el contrari.

El problema d'alguns homes (i encara que sembli estrany també d'algunes dones) que són masclistes és que no volen que el feminisme segueixi avançant perquè probablement tenen por que les dones facin el mateix amb els homes que el que ells han fet al llarg de la història amb les dones. Quan no és així.

FeminismoEl feminisme lluita contra l'heteropatriarcat, un corrent social en la qual tots vam participar amb petits actes que ens han ensenyat al llarg dels anys i que situen els homes amb més drets, oportunitats o seguretat que les dones. D'aquí que encara hi hagi gent que no vegi malament assetjar o maltractar les dones. No hi ha més que veure els casos de violència domèstica en els que hi ha morts o la quantitat de dones violades al llarg i ample del món.

El que potser molts no saben és que el feminisme també lluita pels drets dels homes i vol acabar amb la heteronormativa. A través d'aquest moviment volen aconseguir que un home pugui plorar sense sentir-se menys masculí, no hagi de sentir el pes de la responsabilitat econòmica a la casa o no tingui por de ser sensible perquè se li va a considerar femení. Al cap ia la fi tots som persones. Ningú pot tenir por del feminisme, perquè és un moviment social positiu per a tothom.
Feminismo